Logo

Ovnbagte ferskner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)

Honninglage:
1 dl honning,
1 spsk frisk hakkede rosmarinblade,
1 ½ spsk fersken likør.

Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 ½ cm tykke),
25 g smør,
2 tsk rørsukker
1 ½ dl flødeskum

Pynt: friske rosmarinkviste.

Bagetid: ca. 20 min ved 175°

Skær et lille kryds i toppen af ferskerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under lag i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca.18 x 25 cm).
Honninglage: Rør honning, rosmarin og likør sammen, Hæld honninglagen over fersknerne. Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.
Karameliseret franskbrød: Udstik franskbrødsskiveme med et glas ca. 7,5 cm i diameter. Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast). Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.
Ved serveringen: Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver. Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af. Server resten af flødeskummet til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?