Logo

Pandekager med æbler i lavendelhonning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 pers.

100 g usaltet smør
2 æg
25 g sukker
1 knivspids salt
saft af ½ citron + reven skal
90 g hvedemel
2 dl mælk
Lidt usaltet smør til stegning
Æblerne:
4 store æbler
4 spsk lavendelhonning
8 cl. Calvados
Flødeskum og mandler:
3 dl piskefløde
50 g mandler
50 g sukker

1. Varm smørret i en lille gryde til det bundfældes og begynder at blive let brunt.
2. Bland æg, sukker, salt, citronsaft og skal, rør melet i, tilsæt mælken og. hæld smørret i under piskning, pas på ikke at få bundfaldet med. Si dejen og lad den hvile 1 time.
3. Pandekager bages i ganske lidt smør på en blinis-pande.

Æblerne:
1. Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i tern på 2 cm.
2. Karamelliser honningen let på en tefalpande. Kom æblestykkerne i honningen. Kog dem i honningen til de får en pæn gul farve og er næsten møre, tilsæt Calvadosen, og kog til honningen begynder at jævne let igen. Stil til side.

Flødeskum med karamelliserede mandler
1. Brun mandlerne let i ovnen, de må ikke blive for mørke.
2. Smelt sukkeret på en tefalpande, når det karamelliserer kommes mandlerne i, og de vendes godt i karamellen. Kom massen ud på bagepapir til afkøling. Når den er kold hakkes den i små stykker med en kniv og vendes i letpisket flødeskum.

Anretning
Beregn 3 pandekager pr. person. Læg en i bunden. Læg de varme æblestykker på osv. Slut af med en pandekage.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?