Logo

Panna cotta med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panna cotta med jordbær

 

Panna cotta er italiensk og betyder "kogt fløde". Fløden skal akkurat nå kogepunktet ved tilberedningen.

Arbejdstid: 30 min. Køletid: 2-3 timer. 4 personer.

#

3 blade husblas

1 stang vanilje

75 g sukker

4 dl piskefløde

2 blade husblas

300 g jordbær

50 g sukker

½ dl vand

lidt frisk mynte

*

LÆG husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

 

FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.

Hæld fløden i en gryde med vanilje/sukker og vaniljestang.

Bring det akkurat til kogepunktet og tag gryden af varmen.

 

KNUG husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde.

Lad det køle lidt af.

Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsglas.

Sæt dem i køleskabet.

 

JORDBÆRTOPPING: Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

Skyl og nip jordbærrene og del store bær i halve eller kvarte.

Læg bærrene i en gryde med sukker og vand.

Bring det langsomt til kogepunktet og lad det simre under omrøring 3-4 min.

Tag gryden af varmen.

 

Knug husblassen fri for vand og smelt den i de varme jordbær.

Lad jordbærgeléen køle af, til den er lunken og fordel den så på den stivnede fløde.

Sæt desserterne koldt et par timer.

Pynt med lidt frisk mynte ved servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her