Logo

Pavlova med honningblommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pavlova med honningblommer

Trækul:      Indirekte   

Gas:          Indirekte/middel varme  

Forberedelse: 2 timer. Stegetid: 5-6 minutter

 

4 æggehvider

1 knivspids salt

225 g sukker

1 tsk majsmel

2 tsk hvidvinseddike

250 g mascarponeost

3 dl piskefløde

2 spsk sukker

9 modne blommer

1 spsk flydende honning

 

A. Forvarm ovnen til 180°C. Læg bagepapir på to bageplader.

 

B. I en meget ren skål piskes æggehvider og salt, til der dannes bløde toppe.

Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så marengsmassen bliver stiv og skinnende.

Pisk Maizena og eddike i.

Tag en stor skefuld marengs og sæt den på bagepapiret.

Form marengsen til en cir­kel og giv den en fordybning i midten med en ske, så den får fa­con som en rede.

Lav i alt 6 reder, men sørg for at sætte dem med god afstand på pladerne.

Bag marengsene i 5 min., sænk varmen til 150°C og bag dem i yderligere 1 1/4 time. Lad rnarengse­ne køle af på pladerne.

 

C. Korn imens mascarponeosten i en ren skål og pisk den blød.

Pisk, i en skål for sig, halvdelen af piskefløden og sukkeret til flø­deskurn.

Fold flødeskummet i osten sammen med resten af flø­den til en jævn creme.

Dæk cremen til og sæt den i køleskabet, til den skal bruges.

 

D. Læg seks bambusspid i blød i koldt vand i mindst 1/2 time.

Skær blommerne i halve og fjern stenene.

Sæt 3 halve blommer på hvert spid og afkort eventuelt spiddet.

Pensl blommerne med honning.

Grill blommerne indirekte over middel varme i 5-6 min., til de er lige er blevet bløde.

 

E. Tag marengsene af bagepapiret og læg dem på hver sin tal­lerken.

Øs mascarponecreme i fordybningerne og server straks med varme, grillede blommer til.

 

Du behøver Ikke at lave marengsrederne samme dag, for de kan holde sig i 3-4 dage, hvis de opbevares i en lufttæt be­holder.

 

Honningglaseringen giver ikke blot blommerne en dejlig smag, den er også med til at blødgøre dem, mens de grilles.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• DaimisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyrRabarber Jordbær Kompot er en slags grød, som ikke er helt udkogt men heller ikke pureret....
• Flødedessert med bærmousse En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• DaimisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os