Logo

Rødgrød med fløde 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødgrød med fløde 2

 

En ægte dansk sommerklassiker her i luksusudgave med masser af bær. Brug de bær, du har små rabarberstykker er også velegnede.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min.

 

#

1 stang vanilje (se Tips)

200 g sukker

200 g ribs

200 g solbær

500 g jordbær

500 g hindbær

 

Tilbehør: fløde, syrnet fløde eller flødeis

*

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Mos vaniljekornene sammen med sukker, og kom det i en gryde sammen med vaniljestangen og 1 dl vand.

Giv det et opkog.

 

Skyl og rib ribs og solbær.

Kom dem i gryden, og kog det igennem under omrøring, til bærrene er let bristet ca. 5 min.

 

Skyl og nip jordbærrene, og skær store bær i halve eller kvarte.

Vend dem i gryden, og giv det et opkog.

 

Tilsæt hindbær, og lad det akkurat koge op igen.

Hæld straks grøden i en stor skål, og lad den blive kold.

Server grøden med kold fløde, syrnet fløde eller is.

 

TIPS: Erstat evt vanilje med fintrevet citronskal eller et stykke hel kanel.

 

Rødgrød med fløde 2

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 50 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Milkshake med jordbær og jordbær med chokoladeDen cremede milkshake med jordbær kan både serveres som dessert og et friskt mellemmåltid....
• Jordbærkoldskal med rugknasBrug en rest tørt rugbrød til lækkert knas til den sommerlige koldskål
• Jordbær MarieEn kage med skønne danske jordbær er perfekt sommermad og dessert
• Flødeis - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os