Logo

Rødgrød med fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødgrød med fløde

 

Her serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk national ret. Rødgrød er sol og sommer og måske drømmen om mormors kolonihavehus, men desserten er dog ikke mere end ca.100 år gammel. Den kom ind i de danske husholdninger, da vi begyndte at fremstille vores eget sukker af sukkerroer. Bærrene var i haven, og sukkeret var billigt.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Ikke fryse-egnet. (4-5 personer)

 

#

300 g rabarberstilke

4 dl vand

250 g ribs

200 g solbær

1 stang vanilje

250 g jordbær

350 g hindbær

150 g sukker

3 spsk kartoffelmel eller frugtgrødsjævner

 

Tilbehør:

piskefløde eller mælk (jo, mælk smager udmærket)

*

Skær de skyllede rabarberstilke i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene.

Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det.

 

Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vaniljestang, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker.

Rør om og lad det koge i 4-5 min.

 

Udrør kartoffelmel i lidt koldt vand eller saft.

Tag gryden af varmen og rør det i den koghede grød, mens der røres.

Lad ikke grøden koge efter jævningen er tilsat, så bliver grøden lang i konsistensen.

Kom grøden i en serveringsskål og drys med sukker, så den ikke trækker skind.

 

TIPS: * Grøden kan drysses med 25 g smuttede, flækkede mandler ved anretningen.

* Jordbærgrød tilberedes på samme måde som rødgrød, men erstat solbær, ribs og hindbær med ¾ kg små jordbær.

* Kirsebær giver en god smag i rødgrøden. Tilsæt fx 125 g udstenede kirsebær i sammen med jordbærrene.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Små cheesecakes med rabarberSæt noget smukt og sommerligt frokost på bordet, måske til Pinsefrokosten. Du kan gøre alt...
• Rabarber og jordbærkompotDet smager af sommer. Rabarber-og jordbærkompot er en dejlig kombination - med eller uden...
• RabarberrelishDenne relish er skønt tilbehør til grillmad, til kød og fjerkræ. Den fungerer perfekt i en...
• Frossen creme chantillyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os