
 
Skønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften;
den er også god med andre slags frugt, der er egnede til bagning, fx blommer,
pærer og æbler. 
8 stykker. Arbejdstid: 35 min. Koge-/bagetid: 25 min. 
 
#
300 g rabarberstilke 
1 stang vanilje 
50 g sukker 
150 g kvark eller skyr eller græsk yoghurt 
2 spsk flormelis 
1 æg 
1 knsp. salt 
1 rulle butterdej (270 g) 
2 spsk perlesukker 
*
Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. 
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. 
Gem dem til vaniljecremen. 
Vend rabarberstykkerne sammen med sukker og den tomme
vaniljestang i en bredbundet gryde, og giv det et opkog under låg. 
Tag låget af, og lad dem simre i 3-4 min. 
Rabarberne skal stadig være faste. 
Hæld dem over i et fad, lad dem køle af, og sæt dem i køleskabet.
 
Rør kvark med vaniljekorn, flormelis og 1 æggeblomme. 
Pisk æggehviden sammen med salt til pensling. 
Rul dejen ud, og del den i 8 stykker. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med
æggehvide. 
 
Læg en skefuld vaniljekvark på midten af hver, og læg
rabarberne ovenpå. 
Dryp evt. rabarberne af i en sigte, hvis de er meget
saftige. 
Kram dejen lidt op omkring fyldet, pensl med æggehvide, og
drys med perlesukker. 
Bag kagerne ved 225 °C i 15-20 min, til dejen er gylden og
gennembagt. 
Afkøl kagerne på en bagerist. 
 
TIPS: Kog evt. en sukkerlage af 75 g sukker og 1 dl vand, og
pensl det over rabarber og creme så fyldet ikke tørrer ud - så kan tærterne
saktens bages dagen før.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin