Logo

Rødgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødgrød

 

Rødgrød med fløde er vores nationaldessert. Nem dessert til varme dage. Til frugtgrøden bruger vi de bær, der ikke kan spises, som de er ...

Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 1 time

 

#

200 g solbær

300g ribs

200 g hindbær eller jordbær

 

5 dl vand

85 g (1 dl) melis

4 spsk maizenamel eller jævning med eller uden farve

*

1. Skyl og rib bærrene.

Bring ribs og solbær i kog med vand og sukker.

Lad dem koge i 5 min.

Tilsæt hindbær eller jordbær.

De skal kun have 1 min .

 

2. Rør jævningen ud i 1 dl vand. Hæld den i gryden, mens der røres.

Grøden bliver jævn med det samme.

 

3. Hæld den op i en skål og lad den køle af.

Den serveres med fløde.

 

Variation:

Hindbærgrød (eller jordbærgrød) kan laves således:

Bring 500 g bær i kog med 3 dl vand og 1 dl sukker.

Jævn den med 2 store spsk sagomel, der røres ud i 1 dl vand.

Lad grøden koge op.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her