Logo

Rabarber bagt med ingefær og marengslag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber bagt med ingefær og marengslag


Det søde punktum er en let, syrlig og krydret rabarberdessert

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 25 min.

#

500 g rabarberstilke

150 g sukker

1 spsk frisk ingefær

50 g smuttede mandler

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk eddike eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.

Bland dem med sukker og fintrevet ingefær i et ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 °C, til rabarberne er næsten møre, og sukkeret er smeltet.

Tag fadet ud af ovnen og tilsæt hakkede mandler.

Skru ovnen op på 250 °C.

Pisk æggehvider, flormelis og eddike i en skål over et næsten kogende vandbad.

Pisk konstant, til massen bliver fast.

Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine.

Smør marengsen over rabarberblandingen i fadet, drys med flormelis.

Bag i ca. 10 min ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server desserten lun.

 

Rabarber bagt med ingefær og marengslag

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?