
 
De saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med
ingefær. Det er et forfriskende punktum efter en god bøf. 
6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min. 
#
300 g rabarber 
100 g blødt smør 
125 g sukker 
2-3 tsk fint revet frisk ingefær 
2 æg 
100 g hele mandler eller mandelmel 
100 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
 
Yoghurt-vaniljedip: 
400 g yoghurt 10% naturel 
½ stang vanilje 
1 tsk fintrevet citronskal 
50 g flormelis 
*
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. 
Rør blødt smør og sukker luftigt. 
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt. 
Tilsæt fint revet ingefær og blendede mandler eller
mandelmel til dejen. 
Rør sigtet mel og bagepulver i dejen, og tilsæt
rabarberstykkerne. 
Fordel dejen i 6 små smurte portionsforme eller store
papir-muffinforme. 
Bag rabarber kagerne i ovnen ved 175 °C i ca 30 min. 
Stik et træspid eller en lille spids kniv i kagerne. 
Er der rå dej på, skal de bage videre. 
Rør yoghurt med kornene af vaniljestangen og fintrevet
citronskal. 
Smag til med flormelis. 
Server rabarberkagerne lune med yoghurt-vaniljedip. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin