Logo

Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyr

 

Rabarber Jordbær Kompot er en slags grød, som ikke er helt udkogt men heller ikke pureret. Rabarber Jordbær kompot er fortrinligt i yoghurt, grød, eller som fyld i bagværk. Den kan erstatte marmelade og er meget nem at lave.

Tilberedningstid: 45 minutter. Bagetid: 30 minutter. Ikke fryseegnet. (1 person)

 

#

75 g friske jordbær

100 g rensede rabarber

sukrin

 

Vaniljeskyr:

50 g skyr

½ tsk vaniljepulver

*

 

Skyl og nip jordbærrene.

Skær rabarber og jordbær i mindre stykker og bland med lidt sukrin.

Kom blandingen i et ovnfast fad og bag det i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til alt er mørt.

Rør i det undervejs et par gange og smag til med ekstra sukrin, alt efter hvor sød en tand du har. Bland skyr med vaniljepulver og spis den varme kompot til.

 

TIPS: Desserten smager skønt med kompot af alle slags bær. Prøv at lave den efter sæson, så du fx i efteråret bruger æbler eller blommer til kompotten.

 

Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyr

Kalorier: 80 kcal. Protein 7 g (35 %). Kulhydrat  10 g (54 %). Fedt  1 g (11 %). Kostfibre 5g.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her