Logo

Rabarbergrød med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rabarbergrød med mandler

750 g rabarber (2 små bundter)

1 vaniljestang, flækket og med kornene skrabet ud

1,5 dl vand

300-400 g sukker

2 spsk kartoffelmel

½ dl vand

20-25 smuttede mandler, skåret i splitter

Til servering: sødmælk og/eller fløde

 

Gør rabarberne i stand. Skær dem i småstykker og læg dem i en gryde.

Tilsæt vanilje og vand, læg låg på og bring langsomt gryden i kog.

Lad rabarberne simre 3-4 minutter.

Tilsæt sukker efter smag og bring det i kog igen.

Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld jævningen i rabarberne i en tynd stråle.

Hæld kun lidt jævning i ad gangen og stop, når konsistensen er passende.

Rør i grøden imens og tag den derefter straks af blusset.

Fortsæt med at røre lidt endnu.

Hæld rabarbergrøden i en skål og drys den med sukker og mandelsplitter.

Server den afkølet med sødmælk og/eller fløde.

 

Tips: Skal det "knase" lidt mere, så server med lidt (knuste) kammerjunkere.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PåskesouffléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ferskenis med hindbærpuréEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande med abrikossauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RababerkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os