Logo

Red fruit jelly

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Red fruit jelly

(Rødgrød)

Possibly the most popular and well-known Danish sweet of all, this makes use of all the fruits in season right from the end of July until the end of August.

 

1 lb (500 g) redcurrants

1/2 lb (250 g) cherries or raspberries

1/2 lb (250 g) blackcurrants

5-6 tablesp. sugar

About 1 1/2 pint (3/4 l) water

2 1/2-3 tablesp. cornflour per 1 pint liquid (2 1/2-3 tablesp. per 3/4 l.

 

Wash the berries (there is no need to remove the stalks).

Place in layers in an enamel saucepan, adding just enough water to cover. Bring slowly to the boil and simmer until the fruit has all broken up and the juice is dark red in colour.

Sieve the juice through a clean, scalded piece of linen or cheese-cloth, pressing as much juice out of the berries as possible.

Measure the juice, boil up and thicken with the required amount of cornflour dis­solved in a little cold water.

Pour into a bowl, sprinkle with sugar to prevent a skin forming and serve cold with milk or cream.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse 2En super lækker og meget nem opskrift på chokolademousse. Du skal kun bruge 4...
• Parfait med jordbær og ribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Crêpes SuzetteCrêpes Suzette er pandekager der er flamberet i appelsinsauce og Cointreau. Skønne...
• Chokolademousse 2En super lækker og meget nem opskrift på chokolademousse. Du skal kun bruge 4...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os