Logo

Ris à la mande med kirsebærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ris à la mande med kirsebærsauce

 

1 l sødmælk
7 spsk sukker
2 dl grødris
1 stk vaniljestang
1 dl mandel
2,5 dl piskefløde 38%

Sauce:
1 stk citron
500 g kirsebær
2 dl sukker
1 spsk majsmel
1 spsk vand

Bland mælk, 2/3 af sukkeret og risengryn i en gryde.

Skrab vaniljekornene fra stangen ned i gryden og læg selve stangen med også.

Bring grøden i kog og lad den simre i ca. 40 min. (rør jævnligt!).
Fjern vanillestangen.

Hak mandlerne groft og tilsæt dem til grøden.

Hæld grøden i en stor skål og sæt skålen til afkøling i køleskabet.
Pisk fløden og resten af sukkeret sammen i en lille skål.

Vend flødeskummet sammen med den afkølede risengrød og lad det stå koldt i ca. 2 timer.

Sauce: Skær citronen i kvarte.

Læg citron, kirsebær og sukker i en gryde og varm saucen i ca. 5 min.

Lav en jævning af majsmel og vand og tilsæt den.

Bring saucen i kog under konstant omrøring.

Fjern citronbådene.

Servér ris à la manden i små skåle eller dessertglas.

Hæld lidt kirsebærsauce over hver portion.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.642 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladeananas mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnbagt æblekage, SønderjyskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitrontærterSlut en god middag af med en frisk dessert af hjemmebagte kager serveret med en færdigkøbt...
• Chokoladeananas mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!