Logo

Riskage 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager, risalamande og Riskage.

Grundlaget er alm. risengrød af fx 1/4 l sødmælk og 1/4 l piskefløde eller 1/2
liter sødmælk. 80 g grødris, koges (45 min. og afkøles)

Derefter tilsættes:

80 g sukker

75 g smør

2 æggeblommer

50 g hakkede mandler

1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker

1 spsk. kakaopulver

skal af 1/2 appelsin (økologisk)

2 stiftpiskede æggehvider i

 

Der koges en risengrød, som afkøles og derefter kommes de øvrige ingredienser i.

Der røres godt sammen.

Til sidst vendes æggehviderne i.

Dejmassen kommes i en godt smurt springform (eller brug bagepapir) og bages en time i ovnen ved 150°C.

Kagen må ikke være alt for høj.

Den skal være som en tyk lagkagebund, dvs. ca. 2,5 cm høj.

Riskagen serveres lun.

Der serveres kold flødeskum og gelé til.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FrugtgrødFølgende frugter er velegnede til frugtgrød: Jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer...
• Små mandeltærter med solbærkvarkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grundopskrift for fin fløde-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• FrugtgrødFølgende frugter er velegnede til frugtgrød: Jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!