Logo

Riskage 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så som klatkager, risalamande og Riskage.

Grundlaget er alm. risengrød af fx ¼ l sødmælk og ¼ l piskefløde eller ½
liter sødmælk. 80 g grødris, koges (45 min. og afkøles)

Derefter tilsættes:

80 g sukker

75 g smør

2 æggeblommer

50 g hakkede mandler

1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker

1 spsk. kakaopulver

skal af ½ appelsin (økologisk)

2 stiftpiskede æggehvider i

 

Der koges en risengrød, som afkøles og derefter kommes de øvrige ingredienser i.

Der røres godt sammen.

Til sidst vendes æggehviderne i.

Dejmassen kommes i en godt smurt springform (eller brug bagepapir) og bages en time i ovnen ved 150°C.

Kagen må ikke være alt for høj.

Den skal være som en tyk lagkagebund, dvs. ca. 2,5 cm høj.

Riskagen serveres lun.

Der serveres kold flødeskum og gelé til.

--

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?