Logo

Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

fra Rye Hule og varme æbleskiver med salvie-æblekompot
(4 personer)
 
Salvie-ymer is:
1/2 l mælk
12 æggeblommer
250 g sukker
1 l ymer (drænet i 2 døgn)
20 finthakkede blade salvie
 
Rosensuppe:
2 dl vand
150 g sukker
Saft af 1 citron
50-75 g vilde rosenblade
1 flaske Riesling
 
Salvie-æblekompot:
1/2 kg skrællede og snittede Fillipa æbler
6 spsk sukker
1/4 stang vanilje
Saft af 1/2 citron
10 blade finthakket salvie
 
Salvie-ymer is:
Kog 125 g sukker op med mælken.
Leger med det resterende sukker pisket sammen med æggeblommerne.
Køl cremen af og vend den drænede ymer og de finthakkede salvieblade i.
Kør på ismaskine.
 
Rosensuppe:
Kog vand, sukker og citronsaft op.
Tilsæt rosen bladene og givet nyt opkog og hæld vinen i.
Hæld rosensuppen på sylteglas og stil dem på køl i 14 dage for at trække.
 
Salvie-æblekompot:
Kog æbler møre med sukker, vanilje og citronsaft under låg.
Tilsæt salvien og lad simre yderligere 2 minutter.
 
Æbleskiver:
Pisk hvedemel, æggeblommer, fløde, vanilje, sukker, salt og kardemom­me sammen.
Pisk det smeltede smør i og pisk dejen glat.
Vend de stiftpiskede æggehvider i umiddelbart før bagningen.
Bag dejen i en æbleskivepande med klaret smør og server de varme æbleskiver med salvie-æblekompotten i centrum, som det sig bør.
 
Tips; Tiloversblevne æbleskiver kan evt. fryses.
 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os