Logo

Savarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g flormel
1/2 tsk salt
25 g sukker
1 1/4 dl mælk eller vand
25 g gær
125 g smør eller margarine

Hvedemel. Salt, sukker og kardemomme sigtes sammen.
Mælken opvarmes til 30ºC, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten.
Alt sammenblandes, æltes og stilles et lunt sted ca. 1 time tildækket med låg eller et fugtigt klæde.
Dejen hældes i en smurt randform, efterhæves, pensles og bages lysebrun.
Formen bør under bagningen dækkes med papir, da der ikke må dannes skorpe.
Efter bagningen vendes randen på et fad, der stilles over en gryde med kogende vand.
En sukkerlage kogt af 125 g sukker 1/2 l vand tilsat sherry eller frugtsaft, hældes lidt efter lidt over randen, der vil hæves til den dobbelte størrelse.
Den anrettes med syltede frugter og flødeskum eller frugtsauce.
Serveres som dessert.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SabayonneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbærfool klassisk dessertFool er en klassisk engelsk dessert, der består af en frugtkompot vendt med en kogt creme....
• Sabayonne med madeira og frugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os