Logo

Savarin med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
15 g gær
½ dl mælk
125 g hvedemel
75 g smør eller margarine
1 spsk sukker
1 æg
1 æggeblomme
reven skal af 1 citron

Lage til drypning:
2 dl jordbærsaft
60 g sukker
½ dl likør

Tilbehør:
250 g friske jordbær
¼ l. piskefløde, pisket til skum

Gær og håndvarm mælk røres sammen.
Halvdelen af melet tilsættes.
Dejen stilles lunt, dækket af et viskestykke, i ca. 40 min., til den er let og porøs. Smør og sukker røres sammen og røres derpå i dejen.
Et helt æg og en æggeblomme tilsættes sammen med resten af melet, hvorefter dejen slås blank og smidig med en ske.
En randform smøres med smeltet smør.
Dejen fyldes i, dækkes med et smurt pergamentpapir og stilles lunt ½ time.
Bages ved 180°C ca. 30 min. Tages ud af ovnen, men bliver i formen. Saft og sukker gives et opkog, hvorefter likøren tilsættes.
Den varme kage prikkes med en strikkepind og overhældes med lagen lidt efter lidt.
Når saften er helt opsuget, vendes savarinen ud på et fad.
I midten og rundt om savarinen lægges jordbær.
Serveres med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her