Du er her:
Forside
> Skål i pære
Skål i pære
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
4 personer
Ganache:
100 g Valrhona Guanaja 70%
1,8 dl fløde 38%
Tempuradej:
70 g hvedemel
70 g Maizena majsstivelse
20 g flormelis
2 g bagepulver
Salt
1 dl vand
4 stilke rosmarin (uden blade!)
Olie til fritering
Tuilles:
100 g usaltet smør
1 dl æggehvider
100 g flormelis
60 g hvedemel
30 g cacaopulver
Pærer:
2 conferencepærer
1 l vand
400 g sukker
1 usprøjtet citron
Semifreddo:
125 g sødmælk
4 æggeblommer
125 g sukker
215 g piskefløde
1 æggehvide
175 g hakket Valrhona Jivara
Scroppino:
1 del vaniljeis
1 del pæresorbet
1 del mousserende vin
Pære-rosmarinskum:
4 blade gelatine
½ l æblecider
25 g sukker
Bladene fra de 4 stilke rosmarin
1 skvæt Poire Williams
Ganache: Hak chokoladen, kog fløden op og hæld over chokoladen.
Rør sammen og sæt på frost.
Tempuradej: Pisk alle ingredienserne undtagen rosmarinstilkene og olie sammen og stil på køl.
Lad dejen hvile, til alle luftbobler er væk.
Skrab barken af rosmarinstilkene og lav 4 "spid".
Tag ganachen ud fra frost, rul 4 små kugler på størrelse med en 1-krone og træk på spid.
Dyp spiddene 2-3 gange hver i tempuradej, men sæt på frost mellem hvert dyp, til dejen har sat sig.
Rens spiddene for dej og friter i olie, til de er gyldne.
Tuilles: Smelt smørret.
Bland de øvrige ingredienser godt og pisk det varme smør ud i dejen.
Laven kvadratisk skabelon og smør tuilles ud på en silikonemåtte.
Bag dem i ovnen ved 170º i ca. 10 minutter.
Bøj kvadraterne om en kagerulle eller en flaske, inden de bliver sprøde.
Pærer: Skræl pærerne, fjern kernehuset og lav små skåle med et parisiennejern.
Kog vand, sukker og citron op og pocher pæreskålene.
Semifreddo: Pisk 100 g sukker med æggeblommerne.
Kog mælken op, hæld den over den hakkede chokolade og bland det i æggeblommerne. Pisk fløden til glat skum og æggehviderne stive med 25 g sukker.
Vend det hele forsigtigt sammen, fyld i små cylinderformede rør og stil på frost.
Scroppino: Pisk ingredienserne godt sammen og hæld i pæreskåle.
Skal laves lige inden servering!
Skum: Udblød gelatinen.
Kog æblecider og sukker op, lad trække 10 minutter med rosmarinblade og smag til med Poire Williams.
Tilsæt den udblødte gelatine, si og stil på køl.
Pisk op med en stavblender lige inden servering.
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Forrige: Skønne marengs
Næste: Slankeis
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.068 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Appelsinsorbet med jordbær
• Lagkage med rabarberskum og jordbær
• Blodpandekager
• Appelsinsorbet med jordbær
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
ErikBachmann
Til serveringen kan tilføjes sirup over bacon og løg. Det er en fantastisk smagsforstærker.
Shc
Meget, meget lækkert.
Bjarne S. Nielsen
afstemningsskemaet er udformet med standardsvar, så mine valg ikke figurerer- ærgeligt, da jeg bestemt ikke tror på at jeg er en...
pia
det er bedst at nøjes med LIDT vand, måske ½ dl... :-)
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...