Logo

Sneæg med vaniljecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sneæg med vaniljecreme

 

Herligt luftige "æg", som sammen med friske bær og vaniljecreme bliver en fuldkommen drømmedessert. • Sneæggene indeholder kun lidt sukker og få kalorier og bærrene leverer en hel del vitaminer. Tilberedning 30 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Sneæg med vaniljecreme:

3 æggehvider

½ spsk friskpresset citronsaft

1 nip salt

6 spsk sukker

VANILJECREME:

2 æggeblommer

1 spsk kartoffelmel

½ l mælk

½ vaniljestang

GARNERING:

100 g hindbær

mynteblade

*

 

Fremgangsmåde:

 Pisk æggehvide, citronsaft og salt med mixer til fast skum.

Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske, til æggehviden er fast og blank.

Pochér æggehviderne (se Tips & råd).

 

2 Vaniljecreme: pisk æggeblommerne sammen med kartoffelmel og lidt mælk.

Del vaniljestangen på langs og skrab de sorte vaniljekorn ud. Gem dem.

Bring resten af mælken i kog med vaniljestangen.

Tag vaniljestangen op og pisk den vamle mælk ned i med æggeblommen.

Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under omrøring.

Rør de sorte vaniljekorn i til slut.

 

3 Sæt ovnen på grillvarme.

Rens hindbærrene.

Hæld vaniljecremen i ovnfaste portionsskåle og læg sneæggene ovenpå.

 

4 Stil portionsskålene med creme og sneæg under grillen en kort stund, til æggehviden er gylden.

Garner med hindbær og mynteblade og server straks.

 

Tips & råd

 

Pochering: bring vand i kog i en sauterpande med låg.

Fyld en sprøjtepose med rund tylle med æggehvide.

Sprøjt små boller på et stykke smørrebrødspapir og lad siden bollerne glide ned i vandet.

Det må ikke bulderkoge! Sænk varmen.

Læg låget på og lad bollerne simre i 6 min.

Tag bollerne op med en hulske, lad dem løbe godt af og stil dem til side, så de kan køle af.

Læg bollerne på vaniljecremen og grill i ovnen en kort stund.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 174 = kJ 730

Kulhydrat 21 g Protein 9 g Fedt 6 g (31%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?