Logo

Solbærsorbet fra Beau­jolais på solbærsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Cassis du terroir Beaujolais et leur pulpe acidulée
(4 personer)
 
En rigtig "husmoderopskrift", der kan forberedes, når havens gode solbær er dejligt modne og derefter opbevares på flasker i fryseren, til sorbet'en skal tilberedes.
 
14 kg modne solbær
4 ½ kg sukker
3 l. vand
 
Kom solbær, sukker og vand i en gryde og sæt over ved kraftig varme. Vend rundt med en træske, så bærrene hurtigst muligt bliver varmet igennem.
Kogetiden skal være så kort som mulig!
Tag gryden af blusset, når der begynder at dannes skum på top­pen, og lad køle af.
Purer solbær og saft gennem en grønsagsmølle.
Pureen skal være grov og må endelig ikke findeles på en foodprocessor!
Opbevar på passende størrelse fla­sker på frost.
 
Servering: Tag en portion solbærpu­re ud af fryseren og tø op på køl.
Kør ¾ af portionen til iskonsistens på sorbetiere (ismaskine) og anret den sidste fjerdedel i bunden af dybe tallerkener.
Kugl solbærsorbet'en op på solbær­suppen og server - gerne ledsaget af en god, hjemmelavet vaniljeis med samme konsistens som sorbet'en.
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?