
 
Den sprøde
dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina
Anna Pavlova, som turnerede i både New Zealand og Australien. Begge lande
hævder at have opfundet desserten. 
 
Pavlova 
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min. 6 personer 
#
6 æggehvider 
300 g flormelis 
100 g chokolade 
 
Fyld: 
3-4 kiwifrugter 
3-4 klementiner 
2½ dl piskefløde 
*
 
Pisk æggehviderne
meget stive. 
Pisk flormelissen i
lidt ad gangen, til marengsen er sej og fast. 
Smelt chokoladen og
vend den i, så marengsmassen bliver stribet. 
 
Bred marengsmassen
ud i en cirkel (ca. 22 cm) på en bageplade med bagepapir og form en fordybning
i midten til fyldet. 
Bag den store
marengs ved 125 °C i ca. 1 time. 
 
Skær skrællen af
kiwifrugterne og skær dem i mundrette stykker. 
Pil klementinerne og
del dem i både. 
Pisk fløden til
blødt skum. 
Anret flødeskum og
frugt på marengsen lige før servering. 
 
Tip: Hæld evt. en
chokoladesauce bestående af 150 g smeltet chokolade og 1 dl fløde over frugten.
 
Fyldte chokolademarengs 
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 20 min. ca. 10 stykker 
 
#
3 æggehvider 
125 g sukker 
100 g marcipan 
100 g nødder 
50 g chokolade 
25 g syltet
appelsinskal 
*
 
Pisk æggehviderne
meget stive. 
Pisk halvdelen af
sukkeret i lidt ad gangen. 
Riv marcipanen og
hak nødder, chokolade og syltet appelsinskal. 
Vend det sammen med
resten af sukkeret og vend det i æggehvidemassen. 
Sæt marengsdejen i
toppe med 2 spiseskeer på en bageplade med bagepapir. 
Bag marengsene ved
130 °C i ca. 20 min., eller til de er sprøde.