Logo

Sprødstegte ål, råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprødstegte ål, råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Rødbedesylt med blåbær:

600 g små rødbeder i halve, tynde skiver

1 spsk smør og olie

2 dl æbleeddike

1 dl vand

4 spsk sukker

¼ tsk groft salt

250 g friske blåbær

 

Sprødstegte ål:

1,5 kg friske, flåede ål

150 g hvedemel eller rugmel (ca. 1,5 dl)

1½ tsk fint salt

friskkværnet peber

4 spsk smør og olie

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

1 liter sødmælk øko

1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave

3 spsk hvedemel

1 tsk fintrevet citronskal

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

Pynt: hakket frisk kruspersille og fintrevet citronskal

 

Rødbedesylt med blåbær:

Varm smør/rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min.

Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min.

Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer.

Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

 

Sprødstegte ål: Skær ålene i mindre stykker (á ca. 6 cm).

Kom hvedemel, salt og peber i en stor plastikpose egnet til madvarer.

Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt.

Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en pande.

Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt).

Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne.

Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen ca: ½ time ved 150°C.

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring.

Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte.

Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen.

Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min.

Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

 

Ved serveringen: Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

 

Tips: Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

 

Energiindhold pr portion: 6648 kJ
Energifordeling: Protein: 16%, Kulhydrat: 33%, Fedt: 51%

Fryseegnet: Ikke afprøvet. Tilberedningstid: 60+

 

Jordbærkoldskål med banan

300 g frosne jordbær

85 g sukker (ca. 1 dl)

2 vaniljestænger korn fra

5 dl yoghurt med jordbær

10 dl kærnemælk

1 spsk citronsaft friskpresset

3 bananer i skiver (ca. 375 g)

50 g smør

85 g sukker (ca. 1 dl)

4 skiver groft rugbrød i grove stykker (ca. 250 g)

 

Skær de frosne jordbær i mindre stykker.

Pisk sukker, vaniljekorn og yoghurt sammen i en stor skål.

Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær og bananskiver. Smag til.

Smelt imens smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt sukker og rugbrød og rist det ved jævn varme i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Spis de lune, smørristede rugbrødsstykker til koldskålen.

 

Energiindhold pr portion: 3135 kJ
Energifordeling: Protein: 10%, Kulhydrat: 69%, Fedt: 21%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 15 min

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?