Logo

Sukkerkrystalliseret aubergine, stjerneanis-creme og basilikumsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(4 personer)
 
Aubergine:
2 mellemstore auberginer
250 g sukker
1/2 l piskefløde (så fed som muligt, gerne øko­logisk)
3 stjerneanis
Florsukker
 
Basilikumsorbet:
1/2 l vand
125 g sukker
1/2 bdt extra kraftig basilikum
100 g fromage blane
 
Aubergine: Kog en tyk sukkerlage på sukker og vand.
Skær auberginer i papirstynde skiver på langs og dyp dem i sukkerlagen.
Dryp af og tør aubergine skiverne i ovnen ved 100º i ca. 1 time.
Opbevar de tørre aubergine skiver tørt!
 
Reducer 1/4 1 piskefløde til det halve sammen med stjerneanis.
Køl af og bland med resten af fløden pisket til let skum.
 
Sorbet: Kog vand og sukker op og køl af.
Bland med fromage blanc og meget fintklippet ba­silikum.
Kør cremen på sorbetiere.
 
Anretning: Drys de stadig sprøde (!) aubergine skiver med flormelis og læg sammen med stjerneaniscreme i 4-5 lag.
Kugl sorbeten op og læg den ved siden af.
 
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærkoldskal med rugknasBrug en rest tørt rugbrød til lækkert knas til den sommerlige koldskål
• ÆggegrødÆggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden...
• Karamel-æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os