Logo

Svesketrifli - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 personer

 

450-500 g svesker

2 ½ dl vand

125 g sukker (1 ½ dl)

Creme:

3 blade husblas

3 dl fløde (13 %)

1 vanilje stang

3 æggeblommer

3 spsk sukker

2 dl piskefløde

Endvidere: 12 makroner, sherry eller portvin

Til pynt: Flødeskum og groftreven chokolade

 

Kom svesker, vand og sukker i en gryde og lad det koge ved jævn varme i 5 minutter. Lad det svale af.

Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter.

Bring fløden og den flække­de stang vanilje i kog.

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.

Hæld den koghede fløde i, mens der piskes.

Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den.

Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede creme blanding, mens der piskes.

Lad cremen svale af og fisk vanilje stangen op.

Vend flødeskum i den kolde creme.

Kom makroner i bunden af en serve­ringsskål eller i portionsglas.

Stænk dem med sherry eller portvin.

Kom sve­skerne på og herover cremen.

Pynt med flødeskum og groftreven chokolade.

 

Svesker i rom: Kog sveskerne som ovenfor og kom 1 dl rom ved de kogte svesker. Anret sveskerne portionsvis og kom 150 g groftreven marcipan på. Fordel flødeskum over og server straks efter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her