Logo

Tærte med marcipan og ribs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med marcipan og ribs

 

Bag en lækker tærte med marcipancreme, og top op med friske og syrlige ribs.

2 tærter til i alt 12-16 personer. Arbejdstid: 1 15 min. Bagetid: ca 35 min.

 

#

Mørdej

250 g hvedemel

3 spsk flormelis

150 g koldt smør
2 æg

½ spsk vand

 

Fyld:

3 æg

75 g sukker

2 dl fromage frais

1 dl cremefraiche 18%
100 g marcipan

 

Topping:

250 g røde ribs

evt. flormelis eller sukker

*

 

Kør mel, flormelis og koldt smør sammen i en foodprocessor.

Tilsæt æg og vand, og saml dejen forsigtigt med pulse-knappen.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 min.

 

Rul dejen ud, og læg den i to aflange tærteforme (10x34 cm)

 

Pisk æggene sammen med sukker, og pisk fromage frais og cremefraiche i.

Tilsæt revet marcipan, og fordel cremen i de to ubagte tærtebunde - de skat være ca. ⅔ fyldt.

 

Bag tærterne midt i ovnen ved 175 °C i ca 35 min.

Afkøl tærterne på en rist.

 

Skyl og tør de friske ribs, og læg dem på tærterne.

Pynt evt med lidt sigtet flormelis eller sukker.

 

TIPS: Du kan også bruge hindbær eller blåbær til tærten. Vend evt bærrene i lidt sukker, inden de kommes på tærten - det ser smukt ud.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her