Logo

Tærte med kransekagebund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


Denne tærte har en sød, næsten konfektagtig bund med marcipan.

En blid vaniljecreme og friske kiwier er en fin kontrast til den søde bund.


#

Bund:
175 g marcipan
100 g sukker
1 æggehvide
50 g hvedemel
50 g mørk chokolade
 
Creme:
2 dl sødmælk
1 æggeblomme
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
kom af 1 stang vanilje
 
4-5 kiwifrugter
*

 
Ælt alle ingredienserne - på nær chokoladen - til bunden sammen.
Tryk dejen ud i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved
180 ºC i ca. 20 min., til den er gyldenbrun på toppen.
Afkøl bunden og løsn den derefter fra kageformens sider og bund.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl den på den afkølede bund.


Kom mælk, æggeblomme, sukker, majsstivelse og vanilje korn i en gryde.
Varm op ved svag varme under konstant piskning, til cremen tykner.
Tag gryden at varmen og pisk i cremen, til den er kold.
Fordel den afkølede creme på kagebunden.
Skær kiwierne i skiver, og læg dem i et pænt lag på vaniljecremen.


Tips: Til denne tætte kan man i stedet for kransekagebunden sagtens anvende en almindelig mørdej.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ostetærte og salat med grønne aspargesTærten er bagt med en creme rørt med to slags ost og krydret med en smule paprika
• Tærte med squash og tomatVi har bagt et par lynhurtige grønsagstærter med færdigkøbt butterdej
• Rabarbertærte med kokosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Choko drømEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os