Logo

Tærte med karamelliserede pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 personer

200 g butterdej eller mørdej (se opskrifter)
4 Williamspærer - godt modne, men ikke bløde
2 cl pærebrændevin
120 g stødt melis
75 g smør
Saften fra 1 citron

Denne opskrift minder om den klassiske æbletærte, Tarte Tatin. Har De nogen sinde forsøgt at erstatte æblerne i en æbletærte med pærer? Det er lige før jeg foretrækker det på den måde. Hvis man vil holde sig til traditionen, kan man erstatte pærerne i denne opskrift med æbler (Reinette) og pærebrændevinen med Calvados.

Det er bedst at bruge en gammeldags pande af ufortinnet jern med høje kanter, men en almindelig pande med en diameter på 24-25 cm kan bruges, hvis dens håndtag ellers kan tåle ovnvarmen.

Skræl pærerne. Skær dem i 6 både, og fjern kernehus og stilk. Hæld citronsaft og pærebrændevin over pærerne.
Forvarm ovnen til 250c.
Smelt smørret på panden, og tilsæt sukker. Når bunden af panden er dækket af en ensartet masse, tages panden af ilden. Læg pærebådene i en cirkel med de spidse ender ind mod midten. Panden sættes i ovnen i ca. 20 minutter, indtil pærerne er karamelliserede.
Imens rulles dejen ud med samme diameter som pandens øverste kant. Prik den med en gaffel. Så snart pærerne begynder at blive karamelliserede, tages panden ud af ovnen (pas på, De ikke brænder Dem), og dejen lægges forsigtigt hen over. Skru ned til 180 c, og sæt panden tilbage i ovnen i 15-20 minutter. Tærtebunden skal have en pæn, lys farve.
Tag panden ud af ovnen, hvorefter den varmes over ilden i i minut. Ryst den forsigtigt for at sikre, at frugterne ikke hænger fast i bunden. Tag grillhandske på, læg en tallerken omvendt over tærten, og vend rundt med en hurtig bevægelse. Så dukker de karamelliserede pærer frem. Serveres lune.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ananas-fersken trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Koldskål med bærDen fede græske yoghurt giver koldskålen den helt rigtige konsistens, helt uden brug af æg
• Banan med brun rom, vanilje og sirupDessert hvor banerne bliver grillet og fyldt med sirup lavet af brun rom, farin og...
• Ananas-fersken trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os