Logo

Tærte med hindbærfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tærte med hindbærfromage


Bag tærtebunden og lav fromagen og du får en meget lækker Tærte med hindbærfromage

Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca. 50 min. Hviletid: 30 min.


Mørdej:

175 g (3 dl) hvedemel

100 g koldt smør

½ tsk salt

1 spsk melis

½ æg

1-2 tsk isvand

 

Fromage:

4 blade husblas

2 æggeblommer

85 g (1 dl) melis

400 g hindbær

2½ dl piskefløde

1 æggehvide

*

1. Skær smørret i terninger. Hak det i melet.

Derefter smuldres smør-melblandingen mellem fingrene, til massen har konsistens som reven ost.

2. Drys med salt og sukker, tilsæt ½ pisket æg.

Dejen samles med 1 tsk koldt vand. Ælt den ganske kort.

Pak den ind i alufolie og læg den i køleskabet 20-30 min.

3. Rul mørdejen ud til en cirkel, der er lidt større end tærteformen.

Beklæd formen og prik dejen med en gaffel.

4. Dæk dejen med et stykke alufolie eller bagepapir og fyld op med tørrede bønner, ærter eller ris (se bagebønner).

5. Bag bunden på midterste rille i en varm ovn ved 200 °C i 10 min.

Fjern papir og »bagebønner« og lad bunden bage endnu 5 min.

 

6. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10min.

7. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.

8. Knug husblasen og smelt den i en skål over vandbad i det vand, der hænger ved.

Lad den køle lidt af. Hæld den i æggesnapsen under omrøring.

9. Skyl hindbærrene. Mos halvdelen, gem resten.

Rør de mosede bær i æggesnapsen.

10. Pisk fløden til skum. Pisk æggehviden stiv.

Vend først æggehviden i æggesnapsen og derefter halvdelen af fløden.

11. Hæld fromagen op i den kolde tærtebund.

Når den er stiv, pyntes den med resten af fløden og de hele bær.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HindbærskumEnkel opskrift til lækker og luftigt hindbærskum til en let dessert. Hindbærskum kan også...
• Bærtrifli med cremefraicheDu kan hurtigt lave denne dessert, hvis du har lidt god saft og syltetøj i huset
• HindbærskumEnkel opskrift til lækker og luftigt hindbærskum til en let dessert. Hindbærskum kan også...
• Ris à l'amande - lav fedt %En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os