Logo

Tærte med rødvinspocherede figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
125 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g hvedemel

Karamel:
90 g smør
65 g sukker
½ dl mælk
75 g honning
125 g valnøddekerner, knuste

Fyld:
10 friske figner
5 kryddernelliker
½ appelsin
4 dl rødvin
sukker

Til tærtebunden hakkes det kolde smør i hvedemel og sukker og smuldres ind med fingrene til en grynet masse.
Dejen samles med det letpiskede æg. Lad den hvile køligt mindst 30 min. inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Prikkes med en gaffel og forbages ved 200 º til den er let gylden ca. 20 min.

I en pande eller bred kasserolle smeltes smør, sukker og honning i mælken.
Lad det stå over svagt blus indtil det er gylden karamel.
Valnødderne blandes i, og den varme karamel fordeles i den forbagte tærtebund.

Til fyldet prikkes fignerne godt med en gaffel. Vinen bringes i kog tilsat kryddernelliker og smages til med sukker samt revet skal og saft fra den halve appelsin.
Lad fignerne skæres i skiver og anrettes i tærtebunden.

Rørt vaniljeis kan serveres til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?