Logo

Tiramisu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tiramisu

 

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af en mascarponecreme lagt i lag med Savoradi-kager dyppet i kaffe og toppet med kakao.

Desserten bliver faktisk bedst, hvis den laves dagen før, den skal nydes.

Arbejdstid: 45 min. Køletid: min. 4 timer. 6-8 personer

 

#

6 æg

(eller 1 dl pasteuriserede æggeblommer og 2 dl pasteuriserede æggehvider)

100 g + 3 spsk sukker

½ dl marsala eller kaffelikør

500 g mascarpone

2½ dl espresso eller stærk kaffe

24 Savoradi Lady fingers (200 g)

3-4 spsk kakao

 

Pynt:

50 g kakao, chokoladespåner eller mørk chokolade

*

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og sukker og evt. marsala eller likør sammen i en skål over et varmt vandbad og pisk med en håndmikser, til det bliver en tyk og luftig creme ca. 8 min.

 

Pisk mascarponeosten cremet og pisk æggecremen i.

Gør piskerisene helt rene og pisk æggehviderne stive med 3 spsk sukker.

Vend dem i cremen ad et par omgange.

 

Hæld kaffen i en skål og lad den køle af.

Dyp en kage ad gangen og læg dem tæt i bunden af et firkantet fad (20x20 cm eller 15x25 cm).

 

Dæk kagerne med et lag creme og drys med sigtet kakao.

Læg igen et lag dyppede kager, men på den anden led.

Dæk med resten af cremen og sigtet kakao.

 

Dæk formen med film og stil desserten i køleskab min. 4 timer og gerne natten over.

Pynt evt. med lidt mere sigtet kakao, chokoladespåner eller hakket mørk chokolade.

 

TIPS: Du kan i øvrigt sagtens lave en halv portion, hvis I kun er 2-3 personer.

Brug et mindre fad eller anret i portionsglas:

Knæk kagerne i mindre stykker, før du dypper dem i kaffen, så de kan komme ned i glassene.

 

Du kan gøre cremen lidt mere fed ved at bruge flødeskum.

Erstat 3 æggehvider (1 dl) med 2 dl piskefløde.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i cremen, inden du vender de piskede æggehvider i.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Omelet med aspargesDenne omelet med hvide asparges er en nem og lækker frokostret. Server gerne retten med...
• Grønsagsbiks med spejlægTag en kødfri dag - der er masser af fylde i denne nemme, grønne hverdagsret. Til de meget...
• RørægRøræg er en fantastisk brugbar ret. Æggene kan blandt andet spises til morgenmad eller...
• Frugtsalat med honning-yoghurtcremeDesserten en frisk frugtsalat med honning rørt yoghurt - æbler, pærer, bananer,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!