Logo

Tvebaksbudding - Ærø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g rasp
4 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g smør
3 spsk hvedemel
1 håndfuld rosiner
½ -1 liter mælk
1 knsp bagepulver
vanilje
evt kardemomme
½ kg jordbær (frosne)
sukker
 
Smørret smeltes og røres sammen med rasp, æggeblommer, hvedemel, sukker og salt.
Mælken tilsættes, så der opnås en tyk grød.
Lad det hvile nogle minutter, hvorefter der tilsættes yderligere lidt mælk om nødvendigt.
Rosiner tilsættes.
Smages til med vanilla og evt kardemomme
Grøden hældes i en smurt buddingform med låg og koges i vandbad i 1 ½-2 timer.
Jordbærrene tilsætte lidt vand, koges og smages til med sukker og jævnes.
Buddingen serveres varm med lunken jordbærsauce.
Retten betragtes som en hovedret.
 
Tips: En gammel ærøsk sømandsret / Egnsret.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?