Logo

Tvebaksbudding - Ærø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g rasp
4 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g smør
3 spsk hvedemel
1 håndfuld rosiner
1/2 -1 liter mælk
1 knsp bagepulver
vanilje
evt kardemomme
1/2 kg jordbær (frosne)
sukker
 
Smørret smeltes og røres sammen med rasp, æggeblommer, hvedemel, sukker og salt.
Mælken tilsættes, så der opnås en tyk grød.
Lad det hvile nogle minutter, hvorefter der tilsættes yderligere lidt mælk om nødvendigt.
Rosiner tilsættes.
Smages til med vanilla og evt kardemomme
Grøden hældes i en smurt buddingform med låg og koges i vandbad i 1 1/2-2 timer.
Jordbærrene tilsætte lidt vand, koges og smages til med sukker og jævnes.
Buddingen serveres varm med lunken jordbærsauce.
Retten betragtes som en hovedret.
 
Tips: En gammel ærøsk sømandsret / Egnsret.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Heidis pæretærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ToscapærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Indbagt is - Ice surpriceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hele bagte ananas med granite og sprød ananasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os