Logo

Valnøddedrøm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
500 g makroner
sherry
100 g mørk chokolade
100 g marcipan
100 g nougat
100 g rosiner
100 g valnødder
1 l piskefløde
8 blade husblas
1 dl cognac el. whisky
 
Der bruges 2 springforme..Hele makroner lægges tæt i bundene.
I mellemrummene som makronerne danner, fyldes der op med knuste makroner, så makronerne danner et ensartet lag i formene.
Makronerne stænkes med sherry, så meget som de kan trække.
Piskefløden piskes til skum.
I flødeskummet blandes: Chokolade hakket groft. Valnødder hakket groft. Marcipan, nougat skåret i tern og rosiner.
Husblasen lægges i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
Vandet knuges af husblasen som kommes i cognac der opvarmes til en temperatur så husblasen smelter.
Pas på ikke at opvarme til for høj temperatur, blot så husblasen smelter. Cognac og husblas afkøles lidt, og hældes herefter i en fin stråle i flødeskumsblandingen imens der forsigtigt røres i denne, så cognac blandes godt rundt. Der røres i blandingen indtil det begynder at stivne.
Flødeskumsblandingen hældes derefter over makronerne i de 2 forme.
Formene stilles koldt ca. 4 timer.
Pyntes evt. med ekstra valnødder og chokolade.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?