Logo

Valnød/Ahorn gelato

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Grundmasse:
3-4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl sødmælk
3/4 dl piskefløde

60 g valnødder
50 g ahornsirup

Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Valnødderne hakkes fint og koges med ahornsirup til en tyk grød, blandes med grundmassen og køres i ismaskinen når det er afkølet.

Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren).
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Portvinsfromage med mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• DronningebuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RabarberskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Portvinsmarinerede blommer med flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os