Logo

Vandbakkelser med æggelikør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Appelsinen har ganske vist gemt sig her, men dens aroma mærkes tydeligt: i dejen og i vanilje-æggelikør-flødeskummet

Appelsinen har ganske vist gemt sig her, men dens aroma mærkes tydeligt: i dejen og i vanilje-æggelikør-flødeskummet

Tilberedning: 45 min. (plus køletid)

 

Til 6 stykker:

2 tsk reven appelsinskal (økologisk)

salt

40 g smør eller margarine

80 g hvedemel

2 æg

¼ tsk bagepulver

2,5 dl piskefløde

1 brev vaniljesukker

8 spsk æggelikør

1 spsk flormelis

 

Madopskrift billede

Engangssprøjtepose. Dej til vandbakkelser er næsten ikke til at få vasket af sprøjteposen igen. Et praktisk alternativ: Engangssprøjteposen.

 

1. Til vandbakkelserne bringes 1 dl vand i kog med 1 tsk appelsinskal, 1 knsp salt og fedtstof, der er skåret i flager.

Gryden tages fra varmen.

Melet hældes i gryden på en gang, og det hele røres sammen med en grydeske.

Derpå sættes gryden tilbage på den slukkede plade, og der røres videre, indtil dejen er blevet til en klump, og der har dannet sig en hvid hinde på bunden af gryden. Dejen hældes over i en skål.

 

2. Æggene røres i dejen med dejkrogene på håndmikseren.

Hvert æg skal være rørt helt ind i dejen, før det næste tilsættes.

Bagepulveret røres hurtigt i.

Dejen fyldes i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.

6 vandbakkelser (5 cm Ø) sprøjtes på en plade, der forinden beklædes med bagepapir.

Bag vandbakkelserne i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden ved 220°C (varmluft 200°C) i 22-25 minutter.

 

3. Skær straks efter bagningen et låg af vandbakkelserne, og lad dem køle af.

Piskefløden piskes godt stiv med vaniljesukker.

5 spsk æggelikør og 1 tsk appelsinskal piskes hurtigt i.

Sprøjt flødeskummet ud i nederste del af de afkølede vandbakkelser, dryp med 3 spsk æggelikør og sæt låget på.

Drys flormelis over ved serveringen.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Citron- og kiwisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PistacieparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dessert nøddekage med hindbær og softiceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citron- og kiwisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os