Du er her:
Forside
> Vanillemarinerede brombær med mandeliscreme og sprøde tuiles
Vanillemarinerede brombær med mandeliscreme og sprøde tuiles
Print med billeder
Print uden billeder
Køkkenets kommentar: Appelsinsiruppen giver de forhåbentligt søde bær lidt friskhed. De ristede mandler giver sammen med tuiles en lille smule modspil i form af sprødhed og lidt bitterhed. Isen smelter det hele sammen. Konsistens, Konsistens, Konsistens, Konsistens......
(4 personer)
Mandel-iscreme:
250 g mandler med skal
100 g rørsukker
5 dl kaffefløde
Mandelolie (kan udelades)
Appelsin-vaniljesirup:
2 dl friskpresset appelsin
ju
ice
200 g brun rørsukker
2 vaniljestænger
Saft af 1 lime
40 g mandler med skal
Pynt: 250 g søde brombærog 50 g mandler med skal
Sprøde kurve og tuiles:
50 g usaltet smør
50 g flormelis
50 g hvedemel
½ dl æggehvider (2-3 stk a 50 g)
20 g hele mandler med skal
Mandelis: Hak mandlerne groft og tørrist dem på en pande. Karamelliser mandler og sukker i en gryde, tilsæt fløde og rør forsigtigt i karamellen. Varm cremen lidt igennem, men kog ikke op, for fløden kan skille!
Tag gryden af komfuret og rør i den med
jæ
vne hvedemellemrum.
Stil cremen på køl.
Si mandlerne fra (kan bruges som fyld i fx. en mazarinkage).
Smag evt. cremen til med lidt mandelolie.
Frys den på ismaskine.
Appelsin-vonillesirup: Kog
ju
ice, sukker og vaniljestænger uden marv(!) til en tynd, men sirupsagtig konsistens.
Skum af og smag til med limesaft.
Blend vanillemarven i, si og køl af.
Pas på, at siruppen ikke bliver for tyk!
Pynt: Skyl bær under koldt vand og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Rist mandlerne med skal i ovnen ved 200ºC eller på en tør pande.
Flæk dem bagefter på langs.
Kurve og tuiles: Smelt smørret i en gryde.
Pisk flormelis, hvedemel og æggehvider godt sammen.
Hæld det lune smør i under piskning.
Pisk de
je
n helt glat og stil den på køl i 20 minutter.
Smør massen tyndt ud på silikonemåtter eller bagepapir i 4 cirkler med en diameter på 11 cm og 8 langtrukne trekanter, 10 cm lange og 2 ½ cm brede i bunden.
Skær mandlerne i skiver.
Sæt 8 skiver mandler rundt i kanten på cirklerne - altid lige over for hinanden.
Hak de resterende mandler fint og drys dem over trekanterne.
Bag kagerne gyldenbrune ved 170º i 8-10 minutter.
Tag dem omgående af silikonemåtterne og form cirklerne til små kurve over ringforme med en diameter på 8 cm (brug evt. et glas eller en skål),
så mandlerne kan ses.
Dette skal gøres meget hurtigt.
Bliver kurvene for hurtigt hårde, kan de varmes op igen.
Slyng trekanterne rundt om et kosteskaft eller håndtaget på et piskeris.
Servering: Ske lidt appelsin-vaniljesirup i en cirkel midt på en tallerken. Sæt kurven midt i.
Vend bærrene sammen med lidt sirup og de ristede mandler og læg dem i kurven.
Placer en kugle mandel-is midt på bærrene og sæt to tuiles i hver anretning.
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Vanilleis, hjemmelavet 1
Næste: Vanilleparfait
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 2.446 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Himmelsk citronmousse
• Tyroler kirsebærkage i stegeso
• Indbagt pære i pandekage
• Himmelsk citronmousse
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
madABC.dk
Til Camilla - Der skal ikke hævemiddel i denne citronroulade.
Camilla
Ingen hævemiddel i citronroulade?
Peter Hansen
En jødekage i Nordjylland er IKKE, som det hævdes her, en snegl af wienerbrød. Den fremstilles af bløddej, altså samme dej som man...
Shc
Det smager rigtig godt. Prøv det.
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...