Logo

Vanilleis, hjemmelavet 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ren piskefløde vendes i en æggesnaps af 6 æggeblommer som er pisket med sukker til en lind creme. Flæk en stang bourbon-vanilje. Skrab kornene ud og kom dem i iscremen. Kog stænglerne af i lidt fløde, for at trække den sidste kraftige vaniljeessens ud, og kom det op i iscremen. Hæld den på forme og stil dem i fryseren.

Den vil givetvis krystallisere, da der skal røres i iscremen under indfrysning. Det er ikke nemt under almindelige former, så hæld ismassen op i en husholdnings-ismaskine, der kan fåes til latterlige små beløb (2-400 kr.) Denne har en skål med noget væske inden i væggene, som skal stilles i fryseren, så væsken er frosset. Skålen stilles i en holder og ismassen hældes i. I låget er et hul til et håndtag og en slags dejskraber, der kan rotere langs skålens vægge under indfrysningen, således at isen bliver cremet og uden krystaller.
Denne is er uovertruffen. Især fordi der bruges dobbelt piskefløde fra Grambogård, som er dobbelt så tyk som almindelig. Faktisk stadiet lige før smør. Herved behøves kun den halve mængde sukker.
--
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her