 
 
   
At være med i køkkenet, styrker børnenes evner til at træffe sunde og varierede kostvalg. Det er godt samvær om noget spiseligt 
20-24 stk. 
 
# Ingredienser 
300 g hakket svine- og kalvekød 
Et halv spidskål
4 gulerødder 
1 bundt forårsløg 
2 fed hvidløg 
100 g bønnespirer 
Soja 
Lidt revet ingefær 
Salt og friskkværnet peber 
4 plader filodej 
2 pasteuriserede æggehvider 
 
* Tilberedning
1. Du laver to portioner med fyld til forårsrullerne. Den
ene med kød, den anden med grønsagerne. 
 
2. Brun kødet på en pande med lidt olie, og svits derefter
finthakkede forårsløg, presset hvidløgsfed og lidt revet ingefær med. 
Krydr med salt og peber. Giv det lidt soja, og stil til
side. 
 
3. Spidskål snittes fint, gulerødder rives på den grove side
af rivejernet, og bønnespirerne skylles grundigt og dryppes af. 
 
4. Svits det hele et par minutter på en varm pande sammen
med lidt salt, peber og soja. 
Stil til side. 
 
5. Skær filodej ud i stykker på 20 gange 20 centimeter, og
læg en lille spiseskefuld kød og tilsvarende en skefuld grønsager på. 
Fold sammen og læg forårsrullerne på en bageplade med
bagepapir. 
Pensl rullerne med pasteuriseret æggehvide. 
Bag forårsrullerne i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft,
hvor de skal have cirka 10-12 minutter. 
Kig til dem, og pas på de ikke bliver for mørke. 
Forårsruller i ovn er nemme at lave, men pas på de ikke
bliver overbagt. 
Server straks forårsrullerne sammen med lidt soja. 
 
Se alle opskrifter for børnekokke