Mørbradgryde,
paprikagryde eller vikingegryde. Kært barn har mange navne, og det forstår man
godt, for denne ret er bare altid en vinder. Den kan laves i god tid, i store
mængder og med flere eller færre grønsager efter din smag.
Mørbradgryden kan nemt
fryses ned, så du har ekstra til en dag med uventede gæster, eller hvor det
bare skal gå hurtigt.
Tilberedningstid: 45
min. 4 pers.
# Ingredienser
2 store spsk smør
1 spsk olie
400 g svinemørbrad,
koteletter eller andet skært svinekød
150 g bacon i tern
300 g champignon
2 løg
1 dåse hakkede eller
flåede tomater
100 g tomatpuré
1 tsk salt
2-3 tsk paprika
1 rød peberfrugt (og/eller
to gulerødder eller en revet squash)
Evt. 1 glas perleløg
200 g cocktailpølser
1 dl vand
2 dl piskefløde
Evt. Lidt Maizena
eller
Et drys peber efter
smag
TILBEHØR
Ris kogt efter
anvisningen på pakken (cirka 1 dl. ris per portion)
Eller kartoffelmos,
pommes frites eller et godt brød
* Tilberedning
Skær løg, kød,
peberfrugt, champignon og evt bacon ud i mundrette stykker.
Smelt smørret sammen
med olien ved høj varme i en stor gryde eller dyb pande, til det bobler en
smule i overfladen.
Steg kød og bacon i
gryden ved høj varme i 2-4 min, til det er brunet.
Tilsæt champignon og
løg, og lad det stege med i et par min ved jævn varme.
Tilsæt tomatpuré og
paprika, og lad det stege lidt i bunden af gryden, mens du rører.
Husk at sætte dine ris
over eller lune andet tilbehør undervejs.
Tilsæt flåede tomater,
salt, paprika og peberfrugt til gryden, og lad det hele simre ved lav varme i
cirka 10-12 min.
Kom derefter
cocktailpølser, fløde og evt perleløg i gryden.
Varm det hele godt
igennem, til saucen har den rette tykkelse, og smag til med salt, peber og evt
paprika.
Er saucen for tynd,
kan du tilsætte en smule Maizena eller meljævner - lidt ad gangen, så den ikke
bliver for tyk. Kog yderligere tre-fire minutter.
Servér – gerne med et
drys persille på toppen.
TIPS: meljævner: 4
spsk vand, 2 spsk hvedemel, piskes eller rystet godt sammen.
Se alle opskrifter for børnekokke