Det giver børnene tid til både madlavning, spisning og
opvask, men ikke tid til at fare rundt eller hoppe i sofaer. Hvem laver din
madpakke?
20 stk.
# Ingredienser:
2 dl kærnemælk
¼ liter vand (lillefingervarmt)
25 g gær
½ spsk groft salt
1 spsk olie
2 dl durummel
500 g hvedemel
1 groftrevet grøn squash
1 groftrevet gulerod
150 g revet ost
2 spsk finthakkede friske basilikumblade
* Tilberedning
1. Rør tykmælk og vand sammen og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt salt, olie og durummel.
3. Rør derefter hvedemel i til dejen er en fast grød – hold
lidt hvedemel tilbage.
4. Vend squash, gulerod, ost, og basilikum i.
5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med
hvedemel, til dejen er sammenhængende men stadig blød og lidt klistret.
6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
7. Form ca. 20 boller af dejen med hænderne direkte fra
skålen.
Kom evt. lidt mel på hænderne.
8. Lad bollerne efterhæve ca. 45 min. og bag dem midt i
ovnen.
Bagetid: ca. 20 min. ved 200 °C.
Se alle opskrifter for børnekokke