
   
   
  Børnene fordyber sig i madlavning som aktivitet, de lærer teknikker, vasker op, og spiser sammen til sidst – ved veldækkede borde. 
12 stk. 
 
# Ingredienser 
3 dl lunken vand 
1 dl mælk 
50 g gær 
½ dl olie 
1 æg 
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme, stødt 
200 g grahamsmel 
450 g hvedemel 
1 æg, til at pensle med 
1 drys sesamfrø 
 
* Tilberedning
1. Rør gær ud i en skål med lunkent vand, tilsæt mælk, olie
og æg. 
 
2. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør
det i gærblandingen. 
 
3. Rør hvedemel i og ælt til sidst til dejen er smidig. 
 
4. Hæver i en skål i ca. 30 minutter. 
 
5. Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på
bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikrer at brødene ikke bliver
tørre. 
 
6. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30
minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. 
 
7. Bages i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i ca. 15-18
minutter. 
 
De første pølsevogne i Danmark blev tilladt i 1920 i
København. 
 
Se alle opskrifter for børnekokke