Logo

Falafel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Falafel

 

En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med bl.a. persille og hvidløg. Falafler er en meget populær form for fastfood i den østlige del af den arabiske verden og er også meget almindelige i Israel. De anses for nationalret både i Syrien, Libanon og Israel.

 

# Ingredienser:
250 g kikærter
1 stort løg

2-3 spsk hvedemel
salt og peber

Hvidløgssalt eller hvidløg

 

* Tilberedning:

Sæt kikærterne i blød natten over.

Lad dem løbe af i en si.

Blend løgene sammen med kikærterne og krydderierne.

Lad dejen stå i 4-6 timer i stuetemperatur.
Form små, flade boller.

Steg dem på pande eller i olie.

Hvis dejen ikke hænger så godt sammen, så kom lidt ekstra mel i.


Falafel 

 

Falafler serveres traditionelt som en del af fyldet i en slags pita, og betegnelsen falafel henviser også gerne til denne 'sandwich'.

I Danmark er falafler især populære blandt vegetarer hvilket skyldes det høje proteinindhold fra kikærterne.

Ordet falafel kommer fra det arabiske ord فلفل (filfil) der betyder peber.



 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frugter i hvidvinsgelé og cremesauceDesserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!