Logo

Falafel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Falafel

 

En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med bl.a. persille og hvidløg. Falafler er en meget populær form for fastfood i den østlige del af den arabiske verden og er også meget almindelige i Israel. De anses for nationalret både i Syrien, Libanon og Israel.

 

# Ingredienser:
250 g kikærter
1 stort løg

2-3 spsk hvedemel
salt og peber

Hvidløgssalt eller hvidløg

 

* Tilberedning:

Sæt kikærterne i blød natten over.

Lad dem løbe af i en si.

Blend løgene sammen med kikærterne og krydderierne.

Lad dejen stå i 4-6 timer i stuetemperatur.
Form små, flade boller.

Steg dem på pande eller i olie.

Hvis dejen ikke hænger så godt sammen, så kom lidt ekstra mel i.


Falafel 

 

Falafler serveres traditionelt som en del af fyldet i en slags pita, og betegnelsen falafel henviser også gerne til denne 'sandwich'.

I Danmark er falafler især populære blandt vegetarer hvilket skyldes det høje proteinindhold fra kikærterne.

Ordet falafel kommer fra det arabiske ord فلفل (filfil) der betyder peber.



 

 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?