
 
Med spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket
kød række til mange personer. Tærterne kan også serveres kolde, fx som del af
en buffet. 
6-8 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 30-60 min. 
#
Tærtedej: 
400 g hvedemel 
150 g smør 
1 tsk salt 
1 æg 
1dl mælk 
 
Fars: 
400 g hakket oksekød 
½ spsk olie 
1 løg 
1 hvidløg 
¼ tsk stødt allehånde 
¼ tsk stødt nelliker 
¼ tsk stødt muskat 
2 tsk friskhakket salvie 
2 tsk friskhakket rosmarin 
250 g kartofler 
2 æg 
2 dl mælk 
salt og peber
 
Endvidere: 
1 æg til pensling 
*
Kør mel, smør og salt sammen til en grynet masse i en
foodprocessor, og saml hurtigt dejen med æg og mælk. 
Del dejen i 2 portioner, og læg dem i køleskabet. 
 
Brun kødet på en pande med olie, og tilsæt finthakket løg og
knust hvidløg. 
Steg et par min. under omrøring, og tilsæt krydderier og
hakkede krydderurter. 
Hæld det i en skål til afkøling. 
 
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. 
Rør dem i farsen sammen med æg og mælk. 
 
Rul den ene portion tærtedej ud, og beklæd 6 portionsforme
eller 1 stor tærteform med dejen. 
Læg farsen på tærtebunden(e), og dæk med låg udrullet af den
anden portion dej. 
Knib kanterne godt sammen, og udstik nogle lufthuller i
låget/lågene. 
 
Pensl med sammenpisket æg, og bag portionstærterne i ca 30
min og en stor tærte i 45-60 min ved 200 °C. 
 
Se også dejlig opskrift på Indbagt farsrulle
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin