Logo

Parisertoast

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parisertoast

 

En Parisertoast er toastbrød med ost og skinke mellem skiverne og ristet. I fastfood udgaven, blev den serveret i en serviet.

 

Parisertoast kommer fra Frankrig, hvor den kendes som en croque-monsieur. Den oprindelige franske udgave består af to skiver toastbrød med ost og skinke mellem brødskiverne og stegt på en pande eller grillet i en ovn. Den serveres normalt også med smeltet ost (helst emmentaler) på toppen.

 

I Frankrig findes også en croque-madame. Det er en croque-monsieur med et spejlæg på.

 

Parisertoasten blev i Danmark populær i en frossen udgave, der bare skulle varmes i en speciel varmeovn. Denne udgave fandt hurtigt ud til diverse ungdomsklubber og cafeterier og blev meget populær især blandt unge mennesker.

 

Historie

I 1910 blev en croque-monsieur serveret første gang på en café på Boulevard des Capucines i Paris. Det menes at ideen til retten kommer fra Australien og Indonesien, hvor man har benyttet lignende serveringsformer af ristet brød. Ordets oprindelse er uklar, dog betyder croque også grillet/sprød på fransk, men hvordan monsieur og madame er kommet til vides ikke med sikkerhed.

 

Varianter

Af andre slags toast er "Cowboytoast" med hakket oksekød og "Hawaii Toast" med en skive ananas.

 

Parisertoast

Den oprindelige Crocque monsieur, med ost på topppen.

 

Parisertoast

Her en Croque-madame.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?