Logo

Æble- og mynteiste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Æble- og mynteisterningerne er ikke vigtige, men de giver den færdige drik en dejlig frugtsmag.
 
Til en 1,75 literkande, nok til ca. 8 glas
450 g madæbler, skrællede, uden kernehus og i skiver
150 ml vand
300 ml æblejuice eller vand
25 g friske myntekviste
6 tebreve med æblesmag
1,2 liter kogende vand
5 spsk strøsukker eller efter smag og behag
2 Granny Smith-æbler i skiver
 
Læg madæblerne på en pande med vandet.
Dæk til og kog i 5 minutter eller til de er bløde.
Stil dem til side til afkøling.
Flyt æblepureen over i en blender med en ske og tilsæt æblejuicen eller vandet og bladene fra 4-5 myntekviste.
Blend det til en jævn masse.
Hæld massen over i 2 isterningebakker og stil dem i fryseren til de er frosne.
Læg tebrevene og endnu 6 store myntekviste i en kande, der kan holde til det kogende vand og hæld det over.
Lad stå i 5 minutter.
Tag tebrevene og myntekvistene op og rør sukkeret i.
Lad det køle af og stil det i køleskabet, indtil drikken er iskold.
Hæld æble- og mynteisterningerne op i en glaskande (1,75 liter) og tilsæt de resterende mynte kviste og de skives kårne æbler.
Hæld den afkølede te i, rør godt rundt og server straks i høje glas.
 
Drink tips: Tilsæt et mål mørk rom eller whisky i hvert glas
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.545 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?