
 
Har du syrener i haven, så prøv at lave en skøn sait, som
kan nydes fortyndet med vand eller danskvand. Du kan også bruge saften i
drinks, eller fryse den til nogle skønne ispinde. 
7-8 dl ufortyndet saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 5
min. Trækketid: 5 dage.
 
# 
10-12 friske, udsprungne syrenklaser 
15 g vinsyre 
1 citron [øko] 
400 g sukker 
5 dl vand 
*
Skyl forsigtigt blomsterne i koldt vand. 
Læg dem i stort sylteglas eller i en skål. 
Tilsæt vinsyre og små stykker citron. 
Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst. 
Hæld den kogende lage over blomsterne, og lad dem trække
køligt i 5 dage. Rør dagligt. 
SI saften, hæld den på en skoldet flaske, og opbevar den
koldt. 
Nyd saften kold fort yndet med vand. 
 
TIPS: Du kan også pynte kager og desserter med de smukke
syrenblomster.