![Blåbærbrændevin Her er opskriften på en godt blåbærbrændevin. Der bør kun bruges friske blåbær til brændevinen. Vinen egner sig godt til bagning. Husk at lav den i god tid. da den i det hele skal stå i fem måneder.](/images/articles/s2/2015/4/23/blåbærbrændevin.jpg)
6 dl friske blåbær
1 stk kløver
1 dl sukker - efter smag
4 dl vodka
Skræl fra en citron
*
Rens bærrene og knus dem let.
Tilsæt vodka, citronskræl, og kløver.
Hæld på en MØRK flaske og lad den stå i 3-4 måneder.
Pres gennem et klæde, sørg for at få så meget saft ud som muligt.
Tilsæt sukker efter smag og opbevar 4 uger.
Brændevinen har tendens til at være letflydende.
Man kan evt. tilsætte glycerin for at få den tykkere.
Tips: Der bør kun bruges friske blåbær, undgå dårlige partier.
RENS IKKE før de skal bruges.
Egner sig glimrende til bagning.