# Ingredienser til Gulerodsboller:
4 dl vand 
25 g gær 
100 g revne gulerødder 
100 g havreklid 
1 dl solsikkekerner 
1 dl yoghurt 
2 tsk salt 
1 spsk olie 
250 g fuldkornshvedemel 
ca. 425 g hvedemel 
1 sammenpisket æg til pensling 
2-3 spsk sesamfrø 
*
Udrør gæren i lunkent vand. 
Kom gulerødder, havreklid, solsikkekerner, yoghurt, salt og olie i, og lad det stå i 15 min. Ælt fuldkornshvedemelet og hvedemelet i. 
Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket. 
Form 15 flade boller, og lad dem efterhæve i 15 min. 
Pensl bollerne med æg, drys med sesamfrø, og bag bollerne ved 200ºC i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. 
Energi pr. stk: 950 kilojoule Energifordeling: Protein: 7 g - 13 % Kulhydrat: 40 g - 71 % Fedt:4g-16%..
Alternativ opskrift på Gulerodsboller:
# Ingredienser til Gulerodsboller:
4 dl revne gulerødder 
500 g hvedemel 
400 g grahamsmel 
200 g rugmel 
5 dl ymer 
1 pk gær (50 g) 
2 tsk salt 
4 spsk olie
 
* Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i en skål, og det øvrige tilsættes. 
Dejen æltes (evt. kan ekstra mel tilsættes). 
Dejen hæver under låg til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).
Bollerne formes og efterhæver i ca. 10 minutter, pensles med
mælk eller et sammenpisket æg. 
Bages ved 200 °C i ca. 20 minutter.