Logo

Caffé latte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cafe lette eller Caffé latte (fra italiensk), også kaldet Espresso Latte, er en af de mest populære kaffedrikke på caféer. Det er en variation over espresso, med ⅓ espresso og ⅔ varm mælk.

1 del espresso kaffe
2 dele varm sødmælk
sukker
vanilje
kanel
-

Hæld en dobbelt espresso i et stort glas.
Bland dobbelt mængde rygende varm mælk sammen med den varme kaffe og server med et stykke mørk chokolade.
Tilsæt evt. sukker og kanel/vanilje i kaffen alt efter smag.

Caffe latte (fra italiensk), også kaldet Espresso Latte, er en af de mest populære kaffedrikke på caféer. Det er en variation over espresso, med ⅓ espresso og ⅔ varm mælk (ca. 65°C).

Caffe latte ligner lidt den franske café au lait, men her bruges kaffe i stedet for espresso.

Caffe latte er fra italiensk hvor ordene caffè og latte betyder henholdsvis kaffe og mælk. Det staves med et væld af variationer. På den italienske Wikipedia er det primære opslag "Caffellatte", mens Den Store Danske anvender både "café latte" (med apostroffen den forkerte vej) og caffelatte (uden dobbelt-l). Den Danske Ordbog lister variationerne "caffè latte" og "caffe latte" som de primære opslag men nævner også "café latte", "cafe latte" samt "caffelatte". Medierne føjer yderligere versioner til. Lisbeth Knudsen anvendte variationen "caffé latte". På danske caféer ses også tit blot ordet "latte" om caffe latte.


....................................

Det Radikale Venstre og Den kreative klasse

Caffe latte er i den danske bevidsthed associeret med partiet Det Radikale Venstre. Den Radikale Anne Martens har selv-reflekterende kaldt sit parti "Caffè latte-parti" og henvist til segmentet "caffé latte vælgere". Lisbeth Knudsen binder dets opståen sammen med Marianne Jelveds tid som leder. Begrebet anvendes ofte sarkastisk og negativt af højre-orienterede kommentatorer, således skrev Joachim B. Olsen i 2012 "Så har alle de ineffektive og i forvejen møgforkælede snylterkommuner fået endnu flere penge! Håber du får Café latten galt i halsen Margrethe!" Bredere bliver det forbundet med Den kreative klasse, "en gruppe, der i frokostpauserne fra reklamebureauerne, kulturinstitutionerne og medievirksomhederne mødtes på de københavnske cafeer, hvor de networkede og talte om globalisering og innovation". Associationen har været så udbredt at Margrethe Vestager i juni 2005 sagde (i Morten Rasmussens referat): Hver gang folk tager en caffé latte i hånden, kommer de uvilkårligt til at tænke med afsky på Det Radikale Venstre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her