Logo

Hvid gløgg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 fl. hvidvin/rigtig cider
brun rom, mindst 2 dl, gerne mere
4 stjerneanis
4 tykke skiver frisk ingefær
en halv revet muskatnød
20 sorte peberkorn
2 kanelstænger
4 allehånde
4 enebær
1 tsk hel koriander
1 stk laurbærblad
1 citron skrællen heraf
rørsukker

Det skal være hele krydderier, de stødte gør gløggen uklar, og smager støvet.
Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt.
Kom dem med citronskrællen i en gryde med 5 dl vand og kog det sagte en halv time.
Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter.
Varm vin/cider, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet.

Smag til med sukker og kom rommen i i sidste øjeblik.
Man kan lade en enkelt stjeneanis flyde rundt i hvert glas og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?