Logo

Hvid gløgg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

2 fl. hvidvin/rigtig cider
brun rom, mindst 2 dl, gerne mere
4 stjerneanis
4 tykke skiver frisk ingefær
en halv revet muskatnød
20 sorte peberkorn
2 kanelstænger
4 allehånde
4 enebær
1 tsk hel koriander
1 stk laurbærblad
1 citron skrællen heraf
rørsukker

Det skal være hele krydderier, de stødte gør gløggen uklar, og smager støvet.
Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt.
Kom dem med citronskrællen i en gryde med 5 dl vand og kog det sagte en halv time.
Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter.
Varm vin/cider, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet.

Smag til med sukker og kom rommen i i sidste øjeblik.
Man kan lade en enkelt stjeneanis flyde rundt i hvert glas og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.856 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Snowball FizzEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvidvinsgranite med rosmarinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stærk punchEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Solbærkage med sprød topEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os